Уважаеми съграждани,
През тези дни се нагледах и наслушах на какво ли не.
Разгневени партийни другари ме обвиняват за тежката загуба на БСП и искат оставката ми /не разбирам от какво, като още след парламентарните избори през 2013 година напуснах всички ръководни постове, които заемах в БСП/
 Същите и други като тях са готови да разпънат на кръст Христо Якимов, вместо да му благодарят, че пое отговорността БСП в тези избори да има партиен кандидат и да се включи в тежката битка за възстановяване на демократичните принципи на управление на общината.
 Категорично не съм съгласен с тях и мога само да поздравя Якимов за куража и усилията, които вложи в предизборната камапания, и да го помоля да преглътне обидите и разочарованието от получените резултати, и да остане в политиката, защото и БСП, и Ботевград имат нужда от хора като него.
 Внимателно прегледах подхвърления ми екземпляр от луксозната книга отразяваща подвизите на кмета Георгиев, който впрочем старите зевзеци от кафенето пред киното сполучливо прекръстиха от Гошо Тулата на Гошко Ленторезов и се питам, дали парите, дадени за тази книга, не биха имали по–добър ефект, ако бяха дарени за подобряване съдбата на десетина болни деца в общината.
 Жив свидетел съм на битката, която ръководството на „Чавдар”, сред които и Сашо Гавалюгов, водеше с правителството на Жан Виденов и съм възмутен от наглостта на Георгиев да препише на него вината за разрухата на „Чавдар”, с цел да компрометира опонета си в битката за кметския стол.
 Всеки от нас видя двуличието на ГЕРБ. От телевизионния екран представители на централното ръководство на ГЕРБ се разграничават от Георгиев, а местният им лидер Мартин Тинчев не смее да призове за подкрепа на Гавалюгов.
 Не е нужно да гадаете защо. Явно пътят на парите от нашите джобове към техните при Георгиев е ясен и сигурен, а при една победа на Гавалюгов - е труден, а смело мога да кажа и невъзможен.
 Преглътнах подигравките на десетки приятели от страната за клипа с кметското хоро в ромската махала, на факта, че единствено в Ботевград кмет по време на своя мандат се прогласява за почетен гражданин, но ми идват в повече подхърлянията, че воден от манията си за величее, може да построи свой паметник до Ботев и Левски в центъра на града.
 Затова, мои съграждани, Ви моля от все сърце, събудете се!
 Ако не вярвате в победата на Гавалюгов, поне помечтайте за нея и излезте и гласувайте за него на 1 ноември. В деня на българските будители станете част от будителите в Ботеград.
 И ако в изборната нощ не се събудите от победната заря на Георгиев, спете радостни от това, че сте сбъднали мечтата си и че сте освободили себе си от страха и недоверието.
 Аз, моите близки, приятели и колеги, на 1 ноември пак ще застанем пред изборните урни, но този път ще дадем своя глас с номер 18 за Иван Гавалюгов.
 За просперитета на Ботевградска община, за нейното европейско развитие!
Направете го и Вие!
 С уважение : Цветан Коцев


Купуването и продаването на гласове е престъпление!