Футболният отбор на Балкан стана областен първенец в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Във финалния двубой, който се игра в сряда в Ботевград, зелените победиха с 2-1 втория в Югозападната В група -  Сливнишки герой.


Гостите, които през юни бяха финалисти в турнира за Купата на АФЛ, бяха в титулярния си състав. Дербито им в Югозападната В група с ЦСКА бе изместено от неделя за сряда. Своя удар домакините нанесоха за седем минути в последната четвърт на мача. В 73-та минута влезлият като резерва Ивайло Златев завърши чудесна атака отляво и с точен удар от малкия пенал откри резултата. След това Любомир Кирилов бе съборен в наказателното поле и Здравко Атанасов бе точен при изпълнение на отсъдената дузпа за 2-0.


Пет минути преди края на срещата главният рефер Георги Игнатов даде дузпа и за Сливнишки герой и резултатът бе намален на 2-1. Зелените удържаха опитите на гостите за нов гол както в редовното време, така и в даденото от рефера петминутно продължение.


 Напролет на Балкан предстоят мачове с победителите в София област - Септември София, и на област Пазарджик - Чепинец Велинград.