От 11:00 часа днес в Многофункционалната зала на НЧ „Тодор Пеев – 1871” се проведе предварително обявения брифинг.
Кметът инж. Богомил Георгиев обяви решението на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ в Етрополе на втория тур нейните членове и симпатизанти да подкрепят кандидатурата на Димитър Димитров за кмет на Община Етрополе.


Пред присъстващите в залата инж. Богомил Георгиев направи следното изявление: „Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ има споразумение при балотаж за изборите ПП ГЕРБ да подкрепи кандидата на партия, която е в коалиция с ПП ГЕРБ. Такава партия е АБВ. В изпълнение на това решение, лично думите на премиера Бойко Борисов са: Подкрепяме генерал Димитър Димитров за кмет на град Етрополе.”
Кметът призова /цитирам/ „всички членове на ПП ГЕРБ, всички симпатизанти да изпълнят решението на комисията. Първо да отидат да гласуват и със своя вот, със своя глас да подкрепят генерал Димитър Димитров за кмет на град Етрополе.”
В подкрепа на генерал Димитър Димитров се изказа и Емил Димитров.
Въпреки, че след изявлението си, кметът каза че  ако има въпроси е готов да отговаря, без отговор остана въпрос от публиката, защо при отчетени толкова много направени неща и показани резултати на ПП ГЕРБ, в Етрополе гласуваха толкова малко хора за нея.
С това приключи работата на свикания брифинг.
Един час преди това, в същата зала са връчени удостоверенията на избраните общински съветници и кметове на селата Брусен, Малки Искър, Лъга и Рибарица.