Тази вечер в големия салон на НЧ „Тодор Пеев-1871” Етрополе ПП ГЕРБ  проведе предизборното си събрание.
На събитието присъстваха  Цветан Цветанов – председател  на Националния предизборен щаб и зам.-председател на партията, народните  представители от ГЕРБ Галя Георгиева и д-р Петър Беков и  кандидатите за общински съветници от Етрополе.
Събранието започна с кратка музикална програма в изпълнение на Вили Рай и ВГ Ретротон, танцьори от ТА „Балканска младост” с ръководител Калинка Пушкарова и Веселин Маринов.
Кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ в Етрополска община Венета Гергова представи персонално кандидатите за съветници от листата на партията.
След това представи предизборната си програма, съпътствана от презентация на видеоекран.
Тя изтъкна като нейни основни приоритети здравеопазването и социалните дейности. „Работим детските градини да станат безплатни“, подчерта Гергова. Каза още, че неин следващ приоритет е образованието. „За да могат младите хора да работят и да остават тук“.
„Голямата ми мечта е Етрополе да се превърне в модерен европейски град със запазена идентичност. Аз и моят екип сме готови да поемем отговорността да развиваме общината и тази мечта да стане реалност“, заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Етрополе Венета Гергова. Тя подчерта, че опитът, който е натрупала през годините като заместник-кмет е безценен.
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Етрополе обобщи, че през периода на управлението на ГЕРБ 2007-2015 Община Етрополе има  разработени 45 проекта на обща стойност 90 млн. лв. „Изпълнените ни проекти са 40  на стойност 84 млн. лв. и имаме проектна готовност за 5 проекта на стойност 6 млн. лв.  В общината има още много работа” заяви още тя.
Според Цветан Цветанов, Етрополе се нуждае от продължаване на добрата политика в местната власт.
„Венета  Гергова е един млад  и реализирал се човек, които е избрал да остане в Етрополе. Нейният екип е от хора, които са  доказани професионалисти.” И призова присъстващите да гласуват с номер 5 на 25-ти октомври.
Цветанов подчерта, че в кампанията не трябва да се допуска популизма. „Ние от ГЕРБ  водим позитивна кампания, насочена към хората. Ние говорим за  това, което можем да изпълним“. Той изтъкна, че ГЕРБ е партията, която представя видими резултати от управлението на местната власт.
Цветанов припомни, че през 2014 г. страната ни е била лишена от европейската солидарност. По думите му, благодарение на  правителството на Бойко Борисов и силната местна власт, днес всеки един гражданин може да се възползва от европейската солидарност.
Според него, Венета е доказала, че може да работи по проекти и част от Европейските фондове трябва да дойдат и в Етрополе.
Като председател на Областния съвет Галя Георгиева също изяви своята подкрепа за Венета Гергова. Според нея, тя е готов кмет, говори като кмет, има богат опит и е най-подходяща за кмет на Етрополска община.
Предизборното събрание на ПП ГЕРБ приключи с изпълненията на Трио „Сопрано” Денислава Станева, Биляна Андрончева и Петя Вардева.