В късния следобед вчера, 03.12.2015 г., в заседателната зала на Общинска администрация беше проведено ХІV-то заседание на Консултативния съвет по туризъм.
Бяха поставени за разглеждане три основни въпроса: Промяна в състава на Консултативния съвет по туризъм, отчет за извършената дейност за развитието на туризма в община Етрополе през 2015 г. и отчет за разпределението на събрания туристически данък за 2015 г.
И както става обикновено накрая се дискутираха и други детайли от туристическата дейност в Община Етрополе. Материалите представи Десислава Лазарова - старши експерт "Туризъм". 
На заседанието присъства кметът Димитър Димитров, неговите заместници Росица Христова и Стефан Борисов, председателят на Управителния съвет на Тур Клуб Ремарк Нико Заричинов, замесник-председателят на Алианс „Български командоси” Васил Христов, представители на туристическия бизнес и служители от Общинска администрация.
Утвърден беше новият състав на Консултативния съвет по туризъм:
Председател: Димитър Димитров - кмет на Община Етрополе;
Секретар: Десислава Лазарова - старши експерт - „Туризъм";
Росица Иванова - главен инспектор „Просвета култура и вероизповедание";
Радка Христова – началник-отдел „Местни приходи и администриране на местни данъци и такси";
Наталия Цветкова - директор на „Исторически музей - Етрополе";
И представителите на туристически сдружения и местния бизнес:
Кати Дочева - председател на „Клуб туризъм и екология — 2001";
Васил Христов – заместник-председател на Управителен Съвет „Алианс български командоси";
Нико Заричинов - председател на Управителен Съвет на Тур Клуб Ремарк;
Тихомир Драганов - собственик на хотел „Перфект" в с. Ямна;
Кристина Савова - представител на хотел „Подковата";
Габриела Илиянова Горанова - представител на хотел „Еверест";
В отчета за едногодишната дейност за развитието на туризма в общината бяха посочени: туристическия празник „Свети Атанас”, съвместно участие с общините Правец и Тетевен в туристическата борса „Ваканция” в София, участие с рекламни материали в международните туристически изложения в Букурещ и Москва, в туристическите борси Културен туризъм във Велико Търново и „Уикенд туризъм” в Русе, в туристическото изложение „Зелени дни” в София. Обновена е маркировката на туристическите съоръжения по маршрутите и на екопътеките  в Общината. Издадени са различни по съдържание и обем рекламни материали, брошури и туристическа книжка за Етрополе.
Отчетени са и съвместните дейности с Тур Клуб Ремарк, както и със съседните общини Правец и Тетевен.
Участниците в заседанието приеха отчета за събрания туристически данък и разпределението на парите за развитието на туризма в Общината.
Предстои Консултативният съвет да разработи и приеме план за работата през 2016 година.