Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов е номиниран за кмет на януари. Номинацията е за община с най-добра коледна украса. Това всъщност е темата на месеца, обявена от портала на българските общини http://kmet.kmeta.bg/.


В основанието за номинацията се посочва: „Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов нареди на общинската администрация да започне празничното украсяване отрано. Още в края на ноември стартира инициативата на общината „Да направим заедно Ботевград по-красив за Коледа”. През тази година Часовниковата кула в града ще навърши 150 г. от построяването си и по този повод за първи път и тя блесна за Коледа и Нова година. Алпинист и електротехник се бяха заели да поставят на светлинната украса по труднодостъпния фриз. Заедно с нея, в коледни светлини блестят и двата бора на пл. „Саранск”. Така за първи път от няколко години община използва наличните иглолистни видове и храсти в площадното пространство. Борът до основната Коледна елха е украсен с послания на фирми към жителите на града и общината. Коледната и Новогодишна украса е от използвани до момента светлини, както и от чисто нови, дарени предимно от фирми.”.


Ботевград ще се състезава в категория „Общини от 20 000 до 50 000 жители”. С номинации в тази категория са и общините Дупница, Сандански, Севлиево и Троян. 


Победителят ще бъде определен чрез онлайн гласуване на сайта www.kmeta.bg до края на януари.