Управителят на почивната база в Боженица Елена Илиева е изготвила оферта за провеждане на зелено училище в общинския обект, разположен в подножието на средновековната историческа крепост Боженишки Урвич. Пакетната цена – 98 лева, включва: четири нощувки, четири закуски, четири обяда и четири вечери, траспорт с лицензиран автобус. Цената варира според транспортните разходи, които зависят от разстоянието между населеното място, откъдето идват учениците, и базата в Боженица.


Почивната база разполага с 15 двойни стаи, като всяка е със самостоятелен санитарен възел. Стаите са отоплени и с индивидуални тераси с изглед към резервата „Училищна гора”.
Към базата функционира  ресторант, който предлага традиционна българска кухня. Също така обектът разполага с открити спортни площадки за футбол и баскетбол.


Почивната база е категоризирана в Община Ботевград с две звезди и е вписана в Консолидиран национален туристически регистър,. Това се посочва в офертата. Тя е адресирана до директорите на училищата на територията на Община Ботевград. Управителят на базата се обръща към тях да съдействат за това настоящата оферта да бъде доведена до знанието на класните ръководители и родителите на учениците от първи до четвърти клас.


Към офертата е приложен образец на декларация за съгласие при проявен интерес от страна на родителите.


Идеята на общинското ръководство е базата в Боженица да заработи пълноценно, като отвори врати както за жители на общината, които искат да почиват там, така и за туристи от други населени места. По време да предишното общинско управление достъпът до базата бе ограничен и ставаше само с разрешение на кмета.