Общинското ръководство предприема стъпки за възстановяване на някогашния Младежки дом на площад "Незнаен воин" в Ботевград. Идеята е той отново да се превърне в подходящо място за културни, младежки и обществени дейности. За целта общинското ръководство внесло докладна в Общинския съвет, в която предлага общинските части в Младежкия дом, представляващи три обособени обекта, всеки от които със застроена площ от 1014.55 кв.м, 1452.74 кв.м и 1370.75 кв.м, да бъдат обявени за публична общинска собственост.


В мотивите на предложението се посочва: „В продължение на няколко години общинската част в сградата не се използва по предназначение. Предлагана е за продажба, но към нея не е проявен инвеститорски интерес. Считам, че в сградата следва да се извършат ремонтно-възстановителни строителни дейности, след което тя да продължи да задоволява потребностите, за които е предназначена: културни, обществени и младежки дейности. В тази връзка, по смисъла на Закона за общинска собственост, посочените самостоятелни обекти следва да бъдат обявени за публична общинска собственост.”.


Докладната е подписана от кмета Иван Гавалюгов. Тя е включена за разглеждане и гласуване в дневния ред на редовното заседанието на местния парламент, което ще се проведе на 28 януари от 17 часа в малкия салон на читалище „Христо Ботев”.