Заместник-кметът на Община Етрополе – инж.Стефан Борисов взе участие в работна среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството – г-жа Лиляна Павлова.


Срещата се състоя по повод променените изисквания за кандидатстване по Националната програма за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради.
По програмата вече са сключени споразумения за обновяването на около 2000 сгради в цялата страна, като на територията на община Етрополе те са осем. На шест от блоковете вече е направено енергийно обследване и текат процедури за избор на изпълнител на строително-ремонтните дейности.
На срещата стана ясно, че отпада изискването, с което се допуска участие на сгради с над 36 апартамента. Според изменените методически указания допустими за участие вече са сгради с най-малко три етажа и шест обособени самостоятелни обекта. Въпреки това, приоритетно ще се работи по санирането на панелния сграден фон като предимство ще се дава на сградите с над 36 апартамента, а след това по сградите с по-малко апартаменти, строени по неиндустриален способ.
Важно е да се отбележи, че сградите, които ще бъдат одобрени  през 2016 г. ще бъдат финансирани едва през 2017 г. след като бъдат приключени дейностите по всички сгради със сключени договори за финансиране от 2015 г. и при наличие на финансов ресурс по програмата.
За повече информация относно програмата и стъпките за кандидатстване може да се свържете с отдел „Проекти и програми“ към Общинска администрация Етрополе на тел.:0720-68252 или на място в стая №313 в сградата на Общината.