Мъжкият баскетболен отбор на Балкан отново остана без старши треньор. Това бе оповестено официално днес.


В неделя след мача за третото място от турнира за Купата на България, в който Балкан загуби от Берое, Мирослав Ралчев заяви пред ръководството на клуба, че подава своята оставка. След тази среща, в която баскетболистите на Балкан играха бездушно, при напускането на терена отборът бе освиркан от част от феновете, дошли да го подкрепят. Освен това всички в залата видяха как играчите не изпълняват тактическите наставления на старши треньора.


Всичко това бе достатъчен повод за Ралчев да заяви пред ръководството намерението си да напусне поста.  Той бе непреклонен в решението си дори и след продължителния му разговор с управителния съвет на БК Балкан, който се проведе снощи.


Ралчев пое отбора на Балкан преди двайсетина дни и бе начело само в четири мача - с Академик Пловдив от първенството на НБЛ и трите за Купата. Въпреки настойчивите призиви от ръководството на клуба да остане начело на отбора, Миро Ралчев твърдо отстоя своето решение. Хората от управителния съвет му благодарят искрено за това, че пое Балкан в много труден момент.


От днес ще продължи търсенето на нов старши треньор, което на този етап е трудна задача. Предстои ръководството на клуба да проведе изключително сериозен разговор с играчите на отбора.