Общинският съвет прие Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне на размера на местните данъци на територията на община Ботевград. В раздел първи на подзаконовия нормативен акт  - „Данък върху недвижимите имоти”, в чл. 11, се създава нова алинея 3, в която се посочва, че за недвижими имоти , придобити през текущата година, данъкът се заплаща в сроковете по ал.1, а в случаите, в които придобиването е след изтичане на сроковете по същата алинея /след 30 юни и след 31 октомври на годината, за която е дължим данъкът/, данъкът се заплаща в двумесечен срок от датата на придобиване на имота.
С Решение на Общинския съвет от 31 март бе направена промяна и в Наредбата за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги. Според изменението в чл.17, ал. 9, няма да се събира такса за битови отпадъци на молитвени домове, храмове и манастири,  в които се извършва богослужебна дейност от законно регистрираните вероизповедания в страната, заедно с поземлените имоти, върху които са построени. Също така този налог няма да се събира и от читалищата. 
В раздел I – „Такса битови отпадъци” се създава нова ал. 10, която гласи: „Освобождаването по ал. 9, т.1 е при условие, че имотите не се ползват със стопанска цел, несвързана с пряката им богослужебна дейност.”.
Промените в двете Наредби са извършени с цел синхронизиране на текстовете в тях с действащото законодателство в страната.