След отделението за белодробни заболявания  и отделението по урология няма да работи през лятото. Това съобщи управителят на болницата д-р Филип Филев. Причината е, че д-р Цветан Лазаров, шеф на отделението по урология, е подал молба за платен годишен отпуск.

“След като водачът на клиничната пътека е в отпуск, ние не можем да работим по клинични пътеки и затова няма нужда да задържаме и другия персонал на отделението” – заяви д-р Филев.

“Аз предполагам, че д-р Лазаров се е разбрал с д-р Багелейски той да поеме пациентите с урологични оплаквания през времето на негвата отпуска – каза д-р Филев. Пациентите, на които се налага операция, няма да бъдат връщани. Аз лично ще асистирам на д-р Багелийски да ги оперира в хирургичното отделение” – заяви управителят на болницата.

Д-р Филев окачестви като некоректни и злонамерени слуховете, че болницата не работи. “Всички отделения работят, пациентите с белодробни проблеми се лекуват  в отделението за вътрешни болести. Още повече, че от есента двете отделения ще бъдат обеденини в едно” – заяви още  д-р Филип Филев.