На извънредната сесия за болницата, която продължи повече от три часа, кметът на община Ботевград Георги Георгиев обеща категорично, че болницата няма да бъде закрита. След дълги дебати, в които участваха управителят на МБАЛ д-р Филип Филев, лекари от доболничната помощ, общински съветници и гости-представители на политически партии, бе гласувано предложението на кмета Георгиев ОбС до го упълномощи  да изпрати писма до министър-председателя Сергей Станишев, до министъра на финансите Пламен Орешарски, до министъра на здравеопазването д-р Евгени Желев и до осметте народни представители от 26-ти многомандатен избирателен район, с които да поиска съдействие за отпускане на 1 500 000 лв., необходими за покриване задълженията на МБАЛ Ботевград. Съветниците гласуваха още управителят д-р Филев да представи на предстоящата редовна сесия конкретен план за преструктуриране на здравното заведение.

Присъстващите депутати от 26-ти многомандатен избирателен район Весела Длаганова и Олимпи Кътев поеха конкретни ангажименти към ботевградската болница. Драганова обеща, че ще съдейства да бъдат увеличени средствата по клиничини пътеки, които отпуска НЗОК, а Кътев – да осигури финансиране по проект за енергийтна ефективност.
Междудругото само двамата се отзоваха на поканата на общината да присъстват на извънредната сесията. От партия „Атака” дойде проф. Станилов, въпреки че не е народен представител от Софийска област.     

В края на заседанието кметът Георги Георгив се закани, че ако държавата не окаже финансова помощ на МБАЛ, ще призове ботевградчани към гражданско неподчинение и сам ще ги поведе по магистралата.