За първи път в своята пребогата кариера Георги Младенов игра официален мач с традиционния за "Балкан" Ботевград зелен екип. Той се включи в  аматьорския тим на "Балкан 2005" на започналото първенство, организирано от новосформираната Аматьорска баскетболна асоциация.

Видясе, че дори и на 46 години Георги Младенов продължава да играе перфектен баскетбол. Легендарният баскетболист доказа това, и то с изключителна лекота,  срещу младите момчета от "Ravens" в първия мач от група Б, игран в кокетния салон на 50-то училище "Васил Левски" в Драгалевци. За 25 минути  настоящият старши треньор на мъжкия тим на "Балкан", с който стана вицешампион на България, вкара 5 тройки и отбеляза общо 31 точки. Двуцифрен бе и броят на асистенциите към съотборниците му, сред които бяха бившият капитан и треньор на "Балкан" Мирослав Ралчев и игралият няколко сезона в "Спартак" Плевен Иван Коцев.

Единственото непривично в играта на големия майстор бе липсата на каквато и да е реплика срещу съдийската тройка, оглавявана от един от най-добрите рефери у нас Марин Механджиев.