След мача в Плевен, в който Балкан се наложи над Спартак с 83-75 и спечели серията с 3-0 победи, старши треньорът на зелените Небойша Видич бе видимо развълнуван. От една страна бе радостта от успеха на неговия отбор, от друга бе недоволен от някои неща по време на мача, най-вече от съдийството.


"Когато дойдох в Ботевград и поех Балкан, първата ни цел бе да запазим второто място в редовния сезон. Постигнахме я. Следващата цел бе да се класираме на финал. Направихме и това. Предстои да си поставим нова цел. Честитя на моите играчи, поздравявам и отбора на Спартак за начина, по който игра в четвъртфиналните и полуфиналните срещи с доста редуциран състав.


За съжаление, във финалната серия може би ще останем без един играч. Стоян Петков е със счупен нос, а след това получи и лоша контузия и предстоят прегледи да се установи каква е точно. След такъв успех не би трябвало да коментирам съдийството. Но в тази трета среща немалка част от отсъжданията на реферите, особено на двама от тях, бяха доста тенденциозни. Може да прозвучи пресилено, но такова съдийство досега не съм виждал и като играч в подрастващите формации, и в мачове на мъже", каза явно превъзбуден Небойша Видич.


Непосредствено след края на срещата се видя, че Видич разговаряше оживено с някои от реферите. И едва след това влезе в съблекалнята на Балкан, са да поздрави момчетата и да си направят селфи.