Ева Нишева ще бъде новият еколог на Община Ботевград. Тя ще бъде назначена на тази позиция от първи юни. 


„Ева Нишева ще се заема с една тежка и много отговорна задача – разработването и реализирането на дейности и проекти, свързани с управлението на отпадъците на територията на общината. Мисля, че в това направление общината има нереализиран ресурс и потенциал, и много работа, която трябва да се свърши”, обясни кметът Иван Гавалюгов.


По негови думи, друга важна дейност, с която екологът ще бъде пряко ангажиран, е решаването на проблема с безстопанствените животни, както и с процеса на регистрация на домашните любимци. 


В момента текат съвместни дейности на община Ботевград с организация за защита на животните „Четири лапи”. Извършено е преброяване на бездомните кучета. Предстоят дейности по обезпаразитяване, кастриране и ваксиниране  на безстопанствените  четириноги.


„Регулярни срещи провеждаме и с друга организация – „На ти с природата”. Начертахме конкретни дейности по реализиране на кампания за разясняване на проблема с нерегистрирането, неваксинирането, некастрирането на домашните кучета . Надявам се, че с прякото участие на г-жа Ева Нишева този проблем ще намери своето решение ”, каза още кметът Иван Гавалюгов.  


Ева Нишева вече е била еколог на общината. През 2003 год. бе освободена от тогавашния кмет Георги Георгиев по неизвестни причини.