Среща-разговор с писателката Христина Панджаридис ще се състои на 23 юни /четвъртък/ от 17:30 часа в Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов” – Ботевград. В рамките на събитието авторката ще представи своите книги „Ничия” и „Някъде другаде”.


Христина Панджаридис е родена в Елин Пелин. Завършила е факултета по журналистика и масови комуникации към СУ "Св. Климент Охридски". Работила е като редактор в общинския вестник в родния си град. Сътрудничила е с журналистически материали на много издания. Пише хайку и разкази. Печелила е втора награда за хумористичен разказ на тема "Криза" в конкурса "Каунь 2010" (Хасково); има две отличени хайку в Петия национален конкурс за хайку. Публикува във в. "Литературен вестник", сп. "Знаци", "Литературни Балкани" и др.


През 2011 публикува романа "Ярост", написан в съавторство с Димитър Стоянов, през 2014 - романът "Ничия", а през 2015 - романът "Някъде другаде". Откъс от първия роман на руски език е публикуван във февруарския брой на международния литературно-публицистичен вестник "Интелигент" - Москва. Кореспондент на списание "Световете" във Франция, където живее. Член на Съюза на българските писатели в САЩ и по света.