В четвъртък вечерта и целия петъчен ден баскетболистите на "Балкан" не можаха да тренират в спортната зала. Причината бе ремонт на пода - бяха подменени изгнилите бичмета и дъските извън игралното поле, в близост до секретарската маса.

Ремонтът е направен перфектно. Въпросът е обаче защо трябваше да се извърши в самото навечерие на шампионата, който започва в сряда. Ръководствата на клуба в лицето на неговия изпълнителен директор Петко Колев и на залата, в което кой знае защо e назначен на щат политикa Йордан Йорданов - Матрицата,  знаеха за него отдавна и имаха на разположение цяло лято. Но не си мръдна пръста, а вместо това гореспоменатите правеха политически совалки, за да се наместят в кандидатските листи за съветници.

Старши треньорът на отбора Георги Младенов бе бесен от поредния гаф. Сега очаква следващия, който просто ще бъде повторение на този преди началото на миналия сезон, когато тримата сърби пропуснаха три мача заради липсата на работни разрешения, а Дуейн Мортън - един мач.