Пет момчета от отбора на Балкан, който стана шампион на България при 14-годишните - Владислав Вушев, Георги Тодоров, Мартин Георгиев, Цанко Краев и Николай Велков, бяха на баскетболен камп в Пампорово. Той се проведе  от 10 до 17 юли под ръководството на Георги Младенов. Участниците в него бяха 80, сред които момчета от София, Пловдив и Златоград, които бяха разделени на шест възрастови групи.

Срещу сумата от 280 лева, включваща пълен пансион и екип, баскетболните ни таланти тренираха по три пъти на ден и попиваха съветите на Георги Младенов и Христо Николов - Гларуса. Сред треньорите на първия летен камп в Пампорово бяха и треньорите Красимира Банова, Атанас Кучков и Димитър Дудулов.

Зай най-добър играч на турнира бе определен плеймейкърът на Балкан Владислав Вушев. Той получи като награда баскетболни кецове с марка Adidas. Цанко Краев пък бе включен в идеалната петица на турнира, заедно Емир Карасанов  и Петър Косев от Ахил София, с Пламен Пелтеков от Златоград и Емил Тафров от Пловдив. Те бяха наградени с екипи на испанския тим Сарагоса, осигурени от националката Жаклин Златанова. Емил Тафров  получи като награда екип на ЦСКА, подарен му от Гларуса.