Лятото за баскетболните национали е към своя край, но високите момчета на треньора Любомир Минчев грабят от живота с пълни шепи. Някои от играчите предпочетоха компанията на гаджетата си и ги заведоха на море, а други се отдадоха на големите си страсти - туризъм и риболов. Има и такива, за които почивката е нещо непознато. Те почти не излизат от залата, а свободното си време използват за развлечения с приятели. "7 дни спорт" направи кратък преглед на заниманията на националите, които започват подготовка за европейските квалификации на 15 юли.


Най-яркият пример за истински професионализъм е крилото на Барселона Александър Везенков. Звездата на националния ни отбор буквално не излиза от залата. Баскетболът е най-голямата му страст, той е неговият живот. Веднага след края на сезона в Испания той заминава за Калифорния, където ще тренира в един от най-добрите кондиционни центрове в света, а след това ще продължи подготовката си в Орландо. Везенков е толкова отдаден на спорта, че дори изтри профилите си в социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм, за да не го разсейват.

На Павлин Иванов човек просто може да му завиди. Благородно, разбира се! Гардът на Лукойл Академик е неизменно до своята половинка - красивия модел Рената Чолакова. Павлин използва свободното си време за планински туризъм, след това се прибра до родния Ямбол, а сега се отдаде на летни емоции. Двамата с Рената се наслаждават на топлото време във Варна, откъдето е синеоката хубавица. 23-годишният баскетболист обаче не пропуска и тренировките, а компания му прави колегата му Николай Стоянов. Гардът на Рилски спортист също попадна в състава на националния отбор.

Ексцентричният гард Чавдар Костов показа две лица. Веднага след края на сезона баскетболистът на Кавала (Гр) заведе приятелката си Ана Стойкова на екзотична почивка на гръцкия о. Родос. След седмица ваканция там Чаво се върна към най-голямата си страст - риболова. Той не спира да се хвали с улова си в социалната мрежа Инстаграм, където вече има няколко снимки със своите трофеи.

Туризмът е най-голямата страст на баскетболиста Александър Янев. Всъщност не точно. Най-голямата му мания са обувките, но това е друг въпрос. 204-сантиметровото крило смени два отбора през сезона (б.а., игра в аржентинския Сан Мартин де Кориентес и френския Булон), а след това тръгна да обикаля България. Най-запомнящо е посещението му в с. Боженци, където облече и носия. Снимките му в Инстаграм се превърнаха в тотален хит. В момента баскетболистът тренира във Варна, а свободното си време прекарва с приятелката си Никол.

Образованието е едно от най-важните неща за баскетболиста на Лукойл Академик Христо Захариев. След края на сезона талантливият играч залегна над учебниците, а после с лекота взе изпитите си в Югозападния университет "Неофит Рилски". После пък се отдаде на нощния живот в София. В момента гардът на шампионите разпуска в курорта Свети Влас заедно с гаджето си - Ангелина Ярева, баскетболиста на Левски Венцислав Петков и неговата половинка Мадлен.

Плеймейкърът Станимир Маринов едва ли си е представял точно така старта на сезона в националния отбор. 25-годишният играч беше опериран наскоро, а през цялото време за него се грижи приятелката му Десислава Пилева. Чаровницата от Варна и гардът на Сигал Прищина са заедно цяло лято в морската столица, а Станимир все още се възстановява от интервенцията в бедрото.

За баскетболиста на Левски Алекс Симеонов няма почивка. Той си позволи да открадне няколко дни спокойствие след края на сезона и се прибра до Видин. Алекс разходи гаджето си - волейболистката на "сините" Диана Николова, из забележителностите на града, но почивката им беше кратка. Сега почти не излиза от фитнес залата, където професионалните фитнес треньори Иван Василев и Иво Георгиев го подготвят за първия му сезон с мъжкия национален отбор.

Една от най-големите звезди на отбора Иван Лилов не се отделя от семейството си. 28-годишният гард не скучае в компанията на съпругата си Йоанна и дъщеря им Виктория. Той все пак открадна малко свободно време за себе си и замина на море с приятели няколко дни преди старта на подготовката с националния отбор.