Испанският гранд Барселона е все по-амбициран да си осигури услугите на Димитър Бербатов и ще предложи на лондонския Тотнъм да размени камерунския си нападател Самуел Ето'о за българската звезда. Според футболния сайт FootyLatest.com, наставникът на каталунците Хосеп Гуардиола ще се опита да пробута камерунеца на "шпорите", за да отмъкне Бербатов, след като опитите му да привлече Емануел Адебайор от Арсенал удариха на камък, а от Челси го отрязаха за Дидие Дрогба. Така, Гуардиола вече няма много опции пред себе си и ще концентрира всичките си усилия в привличането на българския нападател. В същото време, младият треньор ще се опита да разкара Ето'о, който стана нежелан на "Ноу Камп" и в момента отчаяно си търси нов отбор, като дори съвсем наскоро отскочи до Узбекистан.

Според FootyLatest.com, Барса не е без шансове да спечели битката за подписа на 27-госдишната звезда на "шпорите", тъй като в момента отношенията между Тотнъм и Манчестър Юнайтед са доста обтегнати и сега е идеалният момент да бъде отправена оферта към "шпорите". Както е известно, президентът на Тотнъм Даниел Леви нападна мениджъра на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън и подаде оплакване срещу него заради коментарите на шотландеца, че е абсолютно уверен в пристигането на Бербатов на "Олд Трафорд". От своя страна, сър Алекс обяви в отговор, че възнамерява да съди Леви за изказванията му, че мениджърът на европейския клубен шампион се опитва да отмъкне българина по непочтен начин.

Освен Бербатов, Тотнъм е на път да изгуби и другия си водещ нападател - ирландеца Роби Кийн, който е силно желан от мениджъра на Ливърпул Рафаел Бенитес. Ето защо, "шпорите" много скоро могат да изпаднат в остра нужда от класен нападател, а Самуел Ето'о напълно отговаря на това определение. Преди време камерунецът сподели, че би желал да премине в отбор, участващ в Шампионската лига, но в момента няма много възможности за избор.