Суперзвездата на НБА Коби Брайънт никога не е крил афинитета си към футбола и тази нощ стана играч на Барселона за благотворителния мач организиран от бившата националка Миа Хам.

Баскетболистът бе основната атракция на двубой, в който бе съотборник с треньора на каталунците Пеп Гуардиола. Испанският състав продължава подготовката си за новия сезон с турне отвъд Океана, като онази нощ загуби от Манчестър Юнайтед.

“Барса ме очарова с играта си и всички знаят, че това е любимият ми отбор от дълго време, защото играе по наистина фантастичен начин. Чувствам се страхотно в тази фланелка, въпреки че и друг път съм я обличал” заяви Брайънт.  

Той обаче все още не е решил къде ще играе през новия сезон, ако локаутът в НБА не бъде отменен.

Досега Бешикташ се считаше за основен фаворит за подписа на играча, но според агентът на баскетболиста на този етап шансовете за подобен трансфер са нулеви.

Китай също остава опция за Брайънт, който е готов да изслуша оферти към него. Няколко отбора от местната лига проявяват интерес към играча, но той не би се съгласил да подпише срещу по-малко от 1,5 милиона долара на месец.

Запитан дали би приел възможността да се състезава за баскетболния тим на Барселона, той отговори: “Ако ми се обадят ще изслушам тяхното предложение. В момента не е ясно къде ще играя, така че очаквам оферти”.