В приятелски мач, игран тази сутрин на градския стадион в Ботевград, Балкан 1929 отстъпи на Чавдар Етрополе с 1-2. Това бе среща между два от новите членове на Югозападната Трета лига, които тази седмица получиха право на участие в третия ешелон, след като миналия сезон бяха в А ОФГ.


Гостите откриха още в 6-та минута, след като Николай Ботев намери в наказателното поле Николай Григоров и той успя да вкара топката във вратата. Николай Григоров отбеляза и второто попадение за Чавдар в 31-та минута, след като получи подарък от защитник на Балкан, върнал неразчетено топката. Като цяло в първите 45 минути гостите от Етрополе доминираха, имаха и още две опасни положения за гол. Домакините успяха да отправят само три удара към вратата на Чавдар, които обаче не затрудниха вратаря Стаменов.


През второто полувреме старши треньорът на Балкан Иван Редовски пусна в игра повечето дошли на проби нови играчи. Смени направи и треньорският щаб на Чавдар. В 60-та минута Ивайло Златев се отскубна от защитата на гостите и с точен удар намали на 1-2. Малко преди диагонален удар на Ради Зарев  срещна напречната греда. До края на срещата и двата тима не създадоха голови положения.


Балкан и Чавдар ще се срещнат помежду си още във втория кръг от Югопападната Трета лига - на 21 август в Етрополе. В първия кръг на 14 август Балкан е домакин на Беласица Петрич, а етрополци гостуват в Сливница.