Реализатор №1 и MVP на европейското първенство за юноши до 18 г., Дивизия Б в Македония Йордан Минчев получи още едно признание за силното си представяне през последните седмици. Двуметровото крило ще пътува до Истанбул след броени дни, за да се присъедини към шампиона на Турция Фенербахче, съобщава Еurohoopes.


Юношата на Левски ще изкара пробен период при “фенерите”, където ще тренира под зоркия поглед на легендата Желко Обрадович. Един от най-успешните треньори в световния баскетбол е близък приятел на президента на столичния Левски Константин Папазов, а последната среща между двамата бе по време на финалите в турското първенство през юни.


17-годишният ни баскетболист навъртя сериозен стаж по българските и европейските терени през последните две години. Йордан Минчев дебютира в Адриатическата лига с екипа на Левски през 2014/2015, а през изминалите 12 месеца се превърна в основна част от състава на столичани. Освен това спечели конкурса по умения в Мача на звездите. Шампион на А група с втория отбор на “сините” и носител на Купата на БФБ.