Футболистите на Балкан 1929 завършиха наравно - 1-1, днешното си гостуване на Чавдар Етрополе в мач от 2 кръг на Югозападната трета лига. Това е второ равенство на зелените, след като на старта направиха 2-2 в Ботевград срещу Беласица Петрич.


През първото полувреме играта бе равностойна и двата отбора не можаха да се изненадат, то приключи при 0-0. Всичко интересно стана през втората част, а то никак не бе малко. Тон за това дадоха домакините - в 52-та мин. вратарят на Балкан Едуард Мечикян спаси силен удар на Николай Ботев, а шест минути по-късно Михайлов стреля на половин метър край страничната греда.


Чавдар стигна до гол в 65-та минута, когато получи домакинска дузпа и Николай Иванов вкара от бялата точка. След четири минути Балкан изравни. Това попадение предизвика протести от страна на домакините, които претендираха за засада. Впрочем страничният рефер вдигна флага, но главният Ивайло Ненков не уважи сигнала му. И бе прав, тъй като според скорошните последни изменения на футболния правилник, когато топката е отправена към играч зад защитата, който обаче не играе с нея, засада няма. А именно такъв бе и този случай, при който зелените изравниха - Симон Николов достигна топката, пусна я на Цветелин Цаковски, който хладнокръвно я прати в мрежата от 12 метра.


До края на срещата  домакините обсадиха вратата на Балкан и нанесоха много удари. Някои от тях бяха отразени от отлично игралия вратар Мечикян, при други балканци просто имаха късмет. В крайна сметка мачът завърши при резултат 1-1.


Любопитно е, че в трите мача, които двата отбора играха помежду си в рамките на двайсетина дни, се получиха и трите знака. В контролата в Ботевград Чавдар спечели с 2-1, в четвъртък отново в Ботевград Балкан победи с 1-0 в среща от областните елиминации на Купата на България, днес в Етрополе се получи хикс.


С този мач бе открит официално обновеният стадион Чавдар, домакините играха за първи път тук, без дори да са направили тренировка на него. Седящите места са 5600. Двете трибуни са с козирки, а до официалното игрище има изградено и второ, което е с изкуствено покритие.