Тази учебна година в ПГ "Тодор Пеев" да усвояват тънкостите на предвидените в учебния план специалности са се записали 250 ученика.
Днес за училището беше първият учебен ден. Тяхното тържество уважиха заместник-кметовете Стефан Борисов и Росица Христова, секретарят на Община Етрополе Мариана Драганска, общинският съветник и председател на комисията по образование Мария Драганска, директорът на ДБФ Нели Сейменарова и служители от Общинска администрация.
Започнаха с изнасянето на училищното знаме, издигане на националния флаг. Водосвет отслужи игуменът на Етрополския манастир отец Емил.
Директорката на училището Десислава Найденов посрещна учениците с „добри дошли”, като им пожела хубави дни през годината, любов към книгата и старателно усвояване на бъдещата им професия.
Заместник- кметът Росица Христова поздрави всички с началото на новата учебна 2016/2017 година, пожела на учениците много успехи по пътя на знанието и връчи на директорката поздравителен адрес от Общината.
След първия училищен звънец,  в училището влязоха новите ученици, като те и всички останали бяха посрещнати по стар български обичай с питка и здравец.
След учениците в училището влязоха гостите, бивши ученици и родители.
Първият училищен звънец удари Мария Драганска, а Росица Христова лисна водата от менчето.