В навечерието на утрешния международен ден на възрастните хора кметът на общината Иван Гавалюгов се срещна с председателите на пенсионерските клубове. Той им пожела здраве и спокоен живот, да имат много поводи да се радват на деца и внуци. Кметът увери представителите на пенсионерите, че социалната политика на общината, насочена към хората от третата възраст, ще продължи и занапред. По повод утрешния празник общината отпуска 10 000 лева за пенсионерските клубове. По 1000 лева получават клубовете в големите села, по 500 лева в малките и клуба на здравните работници.


Георги Стефанов, председател на общинската организация на пенсионерите, благодари на кмета, а  пенсионерите от Скравена поднесоха подарък – домашно приготвена баница.


Пенсионерите в общината са около 9000 души, над 3000 от тях са организирани в клубове. Това е най-голямата пенсионерска организация в Софийска област, заяви Георги Стефанов.


Председателите използваха срещата с кмета, за да поставят и някои въпроси по отношение отоплението на клубовете. Кметът ги увери, че нито един клуб няма да остане неотоплен през зимата.


Над 600 пенсионери от цялата община се събраха днес в ловния дом над Врачеш, за да отбележат международния ден на възрастните хора. Те бяха поздравени от депутатите Галя Георгиева и Петър Беков, зам.областния управител Николай Николов и общинското ръководство на Ботевград. Тържеството е организирано от общинската организация на пенсионерите.