Добре познатият дърворезбар от село Боженица – Димитър Христов, се е заел с реставрацията на автомобил Fiat Zero от 1908 година. Ретро возило е в движение, пали с манивела, има три скорости. Собственост е на колекционер от София. За автомобила се знае, че е използван за разкарване на мляко в София.  Задачата на Димитър Христов е да възстанови купето и всички части, които са били изработени от дърво. За целта използва подходящ дървен материал - ясен и бук. Реставрацията ще отнеме около два месеца, сподели дърворезбарят.  


Димитър Христов не за първи път приема предизвикателството да възстановява  ретро автомобил. Преди време той успешно възобновява  стара немска кола марка „Адлер”. 


Дърворезбарят извършва реставрацията, ползвайки стари снимки и чертежи, които са му предоставени от неговите клиенти. 


Димитър Христов е изработил иконостаса в храма на Етрополския манастир. Също така строи лодки и яхти. Преди няколко години той направи плавателен съд – точно копие на бойната фрегата, с която цар Резос тръгва към Троя. Поръчката му бе възложена от телевизионното предаване "Непозната земя/Terra Incognita" за възстановка на пътуването. 


Голямата мечта на Димитър Христов е да създаде школа по дърворезба за подрастващи. „Първото нещо,  на което искам да науча младите хора, е как да направят малки дървени лодки, които ще пуснем заедно в реката в Боженица”, сподели още той.