На 11 ноември 2016 г. ще се проведе PMI Day - Ден на малките и средни предприятия - една инициатива на Конфиндустрия - най-голямата индустриална организация в Италия, и в частност на нейната структура, отговаряща за малките и средни предприятия – Пикола Индустрия - която Конфиндустрия България подкрепя.


PMI Day се провежда успешно вече седем години на територията на Република Италия, в рамките на Европейска седмица на малките и средни предприятия. В България ще се проведе за втори път по инициатива на Конфиндустрия България.


В община Ботевград PMI Day - Ден на малките и средни предприятия ще се проведе със съдействието на фирма Булсан ЕООД. Дружеството е регистрирано през 1998 г. Основната дейност на фирмата е производство на умивалници, поддушови корита и плотове. Продукцията се произвежда от материали, различни от керамика - смоли, карбонати, катализатори и др. Предназначена е предимно за европейския пазар – Италия, Испания, Франция, Германия, Великобритания, Белгия, Холандия и др.


Булсан ЕООД работи както с клиенти от държавите членки на Европейския съюз, така и с такива извън него. Към 30.10.2016 г. в Булсан ЕООД работят към 321 човека, от които 23-ма мениджъри, ръководители и специалисти и 298 квалифицирани работници, заети пряко в производството. Дружеството няма открити търговски обекти на територията на страната.


Булсан ЕООД ще посрещне ученици от двете професионални гимназии в Ботевград - Професионална гимназия по техника и мениджмънт „Христо Ботев“ и Техническа професионална гимназия „Стамен Панчев“.


Целта на мероприятието е да се организират посещения на ученици във фирмите, членуващи в Конфиндустрия България, за да могат по този начин младежите лично да запознаят и да оценят приноса на промишлеността и бизнеса към качеството на живот, както и да разширят своя мироглед, и да се запознаят с различните възможности, които им предлага работният свят.


В контекста на реалната работна обстановка в предприятието учащите ще могат да свържат теоретичните си познания с производствения и работен процес. Фирмите, членуващи в сдружението, ще отворят врати за учениците и техните преподаватели, за да споделят своя опит, за да им покажат резултатите от своя труд, както и да разкажат за бъдещите си планове.


Конфиндустрия България от 16 години е гласът на италианското предприемачество в България. Сдружението обединява италианската индустриална общност в страната, поддържа дейността й и улеснява нейните инициативи. В сдружението членуват над 300 фирми с италиански или смесен капитал, които осигуряват над 25 000 работни места в страната.