Ученици от Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ взеха участие в 15-то издание на инициативата „Мениджър за един ден“, организирана от JA Bulgaria. Готови да покажат своите организаторски умения и лидерски качества, нашите възпитаници приеха предизвикателството да прекарат един реален работен ден в учебното заведение, изпълнявайки длъжностите на преподаватели по избрани от тях дисциплини и директор. Димитър Димитров от XI „А“ клас получи възможността да заеме ръководния пост, макар и за ден,  приветстван лично от госпожа Даниела Колева, която го запозна с нормативната уредба и правилниците, касаещи дейността на всяко училище. Калоян Кръстев от XII „А“ клас проведе часове по математика с единайсетокласниците, а Иван Мирославов от XI „Б“ клас се превъплъти в ролята учител по информационни технологии.


В рамките на инициативата Ивета Мирославова X „Б“, Ива Йорданова X „Г“, Цветелина Пенева, Ивайло Георгиев XI „Б“ и Иван Иванов XII „А“ посетиха офиса на „АТА Компютърс“ – Ботевград.


„Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно и в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Тези лидери дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, а в замяна получават удовлетворение от предадения опит и от съвместната работа, както и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на мотивираните млади хорa.


Информацията е предоставена на botevgrad.com от ППМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров'.