Проф. д-р Димитър Раденовски, бивш директор на Института за спешна медицинска помощ „Пирогов”, е допуснат до участие в конкурса за управител на МБАЛ Ботевград. Той е един от тримата кандидати за шефското място. Останалите са д-р Красимир Кушев и Светла Георгиева, главен счетоводител на болницата в Етрополе.


Днес кандидатите преминаха успешно двата етапа от конкурса.  Документите на тримата отговорят на предварително обявените изисквания. Всеки един от канидатите е представил и Програма за развитие на МБАЛ Ботевград за тригодишен период.


Оценките за програмите на кандидатите се очаква да бъдат обявени офиицално утре. До третия етап – събеседване, ще бъдат допуснати кандидатите, получили оценка над 4.50. Събеседването ще се състои на 25 ноември, съобщиха от общината. Комисията, която провержда конкурса за шеф на болницата, е в състав: Борис Борисов, зам кмет на общината, д-р Веселка Златева - общински съветник , д-р Светла Стоянова – специалист „Очни болести” и . д-р Гергана Богданова -директор на дирекция „Медицински дейности" в Районна здравна инспекция - София област.


За кандидатите накратко: 


Д-р Красимир Кушев


Работил е като: главен лекар на болница в Либия, началник отдел „Информационно осигуряване” в Националната кардиологична клиника в София, прокурист в УМБАЛ „Свети  Иван Рилски” в София; управител на 29 ДКЦ в София, директор на РЦЗ – София.


Проф. д-р Димитър Раденовски 


Коремен хирург, бил е член на борда на директорите на УМБАЛСМ „Пирогов”, след това става изпълнителен директор, а впоследствие – председател. След като напуска "Пирогов", става изпълнителен директор на Специализирана болница за рехабилитация „Здраве“ гр. Банкя.


Светла Георгиева


В продължение на десет години – от 1999 – до 2009 год. е била главен счетоводител на болницата в Етрополе. Към момента е ръководител на счетоводния отдел във ВОП ООД в Ботевград.