На Коледа идват мечтите,
на Коледа светят елхите.
О, колко  са красиви и цветни
и край тях се пеят коледни песни!


Вероятно и за възрастните хора от Дома за стари хора в Етрополе не секват мечтите: денят да е по-спокоен, да видят някого от близките си, да са живи и здрави любимите им хора. И...веротно още и още мечти, които правят по-поносими старините им.
Всяка година, в навечерието на Коледните и Новогодишни празници за тях се сбъдва по една мечта, да посрещнат малчуганите от някоя детска градина, които да стоплят душите им.
Тази година на гости в Дома бяха малчуганите от ДГ „Слънчице”, които със своите по детски красиво изпълнени празнични песнички и благопожелания, достигнаха до сърцата на възрастните обитатели на Дома. 
Палунощ. Камбани бият, звън в студена нощ ехти.
Ангел с радост от небето “ Бог роди се!”- възвести.
Коледари песни пеят: “Божи син роди се днес!”
И по цял свят се носи тая мила, блага вест.
Коледрите бяха от първите, които върнаха възрастните в тяхното далечно детство, във времето, когато са посращали наистина коледари в домовете си.
Ой, Коладе, мой Коладе! Тебе пеем, Бога славим!
Колко звезди в ясно небе, толкоз здраве в таз дружина.
Колко здравец по планина, толкоз здраве в тая къща!
За да има догодина. Догодина, до амина!
Кажете, дружина, да бъде!
След тях се заредиха изпълненията на всички участващи в тържеството групи. Със всяко изпълнение изморените от нелеката през дългия им живот работа, от мъката по близки и приятели, от несгодите на старините лица се разтапяха в искрени усмивки.
Не ги подминаха и сурвакарите, които пожелаха на старите хора най-вече здраве и дълголетие.
А в края на тържеството децата от ДГ „Слънчице” подариха на възрасните хора   коледни картички, изработени лично от тях.
След това бяха поздравленията и  пожеланията от директора на Дома за стари хора, град Етрополе  Цветелина Петкова и Росица Христова - заместник - кмет на Община Етрополе, а Павлина Златарева, директор на ДГ „Слънчице" подари ръчно изработена Коледна картичка от малчуганите на детското заведение.
Изпращаме една година.
С надежда в новата надничаме,
дано е цветна като пролетна градина,
дано с успеха под ръка да тичаме!
Редеха пожеланията си малчуганите, а техните изпълнения ще отекват за дълго в сърцата на възраснтие хора от Дома за стари хора в Етрополе.