Веселка Златева предложи да отпадне докладната, внесена от съветници от групата на ОББО за отпускане на 2500 лева, с които да се подпомогне подготовката на спортисти от спортен клуб “Орхание“ за участие в състезание.  Единият от мотивите й бе, че тези спортисти не са от Ботевград, а другият, че в Общинския съвет няма съветник на име Любен Дилов, а то фигурира под докладната, с която се иска общината да отпусне тези средства от собствени приходи. 


Други съветници казаха, че за първи път чуват за съществуването на този клуб. Тихомир Найденов заяви, че клубът всъщност не участва в разпределението на средствата, отпуснати от общината за местните спортни клубове. Според него такива средства трябва да се предвидят при обсъждане на бюджета за следващата година. 


Съветникът Цветан Цолов предложи да отпадне докладната, също внесена от ОББО, за създаване на временна комисия от представители на общинската администрация и общински съветници, която да изясни проблема с водната криза, като за целта общината да осигури помещение и транспорт, при нужда, за членовете на комисията, както и първоначална сума в прогнозен размер до 15 000 лева за външни консултанти на комисията.


Георги Георгиев пък предложи да отпаднат всички докладни относно обезпечаване на авансовото плащане по спечелените от общината проекти за въвеждане на мерки за енергийна ефективност, финансирани от ОП “Региони в растеж“. Мотивът – сред обектите ще има сграда, която не е общинска собственост. След обяснението на кмета Иван Гавалюгов, че става дума за съсобствен обект на общината, който няма да бъде саниран със средства по спечеления от нея проект, съветникът оттегли предложенията си.


Първите две докладни не отпаднаха от дневния ред. Те бяха подкрепени с гласовете на ОББО и трима съветници от ГЕРБ – общо 15 човека.