Игра с публиката с атрактивни подаръци за зрителите в залата са предвидили от БК Балкан по време на последния мач на зелените за 2016 година. Той ще бъде в четвъртък, 29 декември от 18.00 ч. в Арена Ботевград, негов съперник ще бъде третият в класирането - Академик Бултекс 99.


След първите две части, по време на голямата почивка, за присъстващите зрители в Арена Ботевград ще бъде организирана игра с публиката. Регламентът ще бъде обявен непосредствено преди началото на играта. Наградите са артикули от фен-витрината на клуба - анцузи, тениски, потници, хавлии.


Що се отнася до самата среща, тя е важна и за двата тима. Пловдивчани определено са хит в тазгодишното издание на НБЛ. Те се намират на трето място с 6 победи и 3 загуби, но с мач по-малко, тъй като в предишния кръг почиваха заради нечетния брой на тимовете в лигата. Балансът на Балкан до този момент е 5 победи и 5 загуби и заема пето място.


Досега Академик Бултекс 99 няма загуба у дома. В първия мач с Балкан воденият от треньора Асен Николов отбор победи Балкан с 88-81, за който това бе третото поредно поражение от началото на шампионата. След това пловдивчани успяха да победят в своята зала Строител и Рилски спортист, и Спартак Плевен, и Лукойл Академик. Като гости обаче умат само един успех - във Варна срещу Черно море Тича.