Баскетболистите на Балкан продължиха доста колебливото си и дори неубедително в определени периоди представяне през сезона. Тази вечер в решителната среща за третото място в първенството на НБЛ те загубиха като домакини от  пловдивския Академик с 84-87 (17-15, 17-18, 24-27, 26-27).


Странно или не, играчите на Академик изглеждаха по-мотивирани от тези на домакините. Въпреки че Балкан бе напред в резултата повече време - близо 24 мнути, гостите не се отказаха до самия край на мача. Направиха обрат в първата минута на последната четвъртина за 58-62 и от този момент нататък догонващ бе Балкан.


Зеленобелите обаче  успяха само да изравнят при 67-67 пет минути пред края, но след това не можаха да направят обрат.  С по-стабилна игра Академик Пловдив спечели мача, а с това и серията с 2-1 победи и взе бронзовите отличия. Медалите, както и купата за третото място, им бяха връчени от президента на БФБ Георги Глушков.


Освен за самите играчи и треньори, неприятен бе и фактът, че тази загуба  стана пред собствената им публика, която за първи път този сезон подкрепяше отбора на живо в Арена Ботевград. Направи го по познатия си начин, но накрая видимо бе разочарована.


"Предстоят сериозни промени - каза след срещата кметът на Ботевград Иван Гавалюгов. - Какви ще бъдат те, ще стане ясно през юни, след като се обсъдят нещата с ръководството на клуба. Със сигурност обаче че има нов треньор на отбора. Все още обаче  няма конкретно име за треньорския пост.


Новият наставник, съвместно с клуба, ще определи какви баскетболисти му трябват за новата селекция. Ако някои от досегашните играчи имат продължаващи договори, то те задължително   ще подлежат на предоговаряне. Сигурно обаче е едно - нито един баскетболист няма да има заплата, каквато е получавал досега", категоричен бе Иван Гавалюгов.