Председателят на Общинския съюз на ветераните от войната Цветан Николов е депозирал молба в ОбС, в която пише: „Като председател, по времето, когато беше кмет г-н Георги Георгиев, направих предложение за финансово подпомагане на ветераните от войните, които тогава бяхме 44 човека. По решение на тогавашния Общински съвет, ние получавахме по 100 лв. месечно. Предлагам на сегашния Общински съвет, ако е възможно, да вземе решение за увеличение на тази сума по преценка на съвета. В момента в Община Ботевград има само 9 души ветерани, всички на възраст над 90 години, които се нуждаят от скъпоструващи лекарства. Искрено се надявам, че финансовата помощ, която ни оказва Община Ботевград, не се приема като милост, а като признание.”. 


Всъщност предишният Общински съвет не е гласувал средства за едномесечно подпомагане на ветераните, а еднократни финансови помощи в размер на 50, 100 и 200 лева по повод празнични чествания – веднъж за Коледа и Нова година и три или четири пъти за Деня на победата – 9 май. Всяка година ветераните от войната получават материална помощ - по пет кубика дърва за огрев, като средствата за закупуването им се отпускат от общината. Тази година в социалната програма на общината са предвидени 10 800 лева за подпомагане на ветераните. 


В молбата до ОбС Цветан Николов от Скравена предлага още в бюджета за тази година да бъдат заложени средства за възстановяване на счупения щик на паметника на незнайния воин в Ботевград. В тази връзка председателят на Общинския съюз на ветераните изразява готовност да предостави своята награда от Министерството на отбраната. Тя представлява сувенирен нож АК -47. Предложението на Цветан Николов е той да бъде поставен на мястото на счупения нож на паметника.