В процес на реализация е електронен портал, предназначен изцяло за инвеститори, имащи желание да инвестират в Ботевград. Избрано е име на портала – investinbotevgrad.com. Той ще е напълно готов в края на месец февруари. Порталът ще бъде представен официално, като за целта общината ще организира специално събитие. Това съобщи кметът на Ботевград Иван Гавалюгов. 


„Намерението ни е първо да представим наличните производства в града и възможностите, които той предлага, като например свободни общински и частни терени и сгради, които биха представлявали интерес за потенциалните инвеститори. Общинската администрация е изпратила писма до всички големи предприятия на територията на общината с искане да предоставят информация за тяхната производствената дейност, броя на работните места и т.н., за да могат потенциалните инвеститори да придобият представа за това какви производства се осъществяват тук, обясни Гавалюгов. -Предполагам, че порталът ще бъде добра визитка на града ни”, подчерта той. 


„Няма да се ограничим само със сайт за инвеститори, общината ще участва активно в прояви и събития, свързани с привличане на нови инвеститори. Имаме контакти с търговски представители от други европейски държави. Считам, че чрез тях можем да презентираме възможностите на Ботевград и общината, като цяло, за развитие на бизнес”, допълни кметът.