Славия нанесе второ поражение на лидера в женската А група Балкан. Двата тима се срещнаха в София и в здрав мач "белите" се наложиха с резултат 58-55. Ботевградчанки остават първи с баланс 11-2, но с две загуби вече са и славистките и Черно море, които имат съответно един и два мача по-малко. Следващата седмица ботевградчанки ще приемат точно варненки, докато "белите" гостуват на Рилски спортист.


 Славия изигра силна втора част и поведе със 7 точки на почивката, но както се и очакваше мачът се реши в края. При оставащи по-малко от четири минути гостите намалиха до три, но Гергана Иванова отговори с тройка. Последва серия от 5-0 за "зелените", която върна тима на само точка пасив, като Клаудия Цанкова пропусна и да изравни, тъй като вкара само един наказателен. В ответната атака Стефани Пендова отбеляза за плюс 3, а Радина Живачка отговори с един точен наказателен. Последва грешка за домакините, но и такава за гостите, след което Славия удържа.


  И двата отбора не показаха особено ефективно нападение, след като направиха по 27 грешки. Славия все пак раздаваше по-добре топката и имаше 15 срещу 7 асистенции, но процентите стрелба не бяха високи - 29% при 23 от 79 за домакините и 19 от 68 за 27% при гостите.


  С дабъл-дабъл за успеха завърши Антония Филипова след 19 точки и 15 борби, но тя имаше и 8 грешки. Гергана Иванова също имаше двойни показатели след 12 и 11, а Стефани Пендова се отчете с 8 точки, 8 борби и 6 асистенции плюс 6 грешки.


  За гостите най-резултатна бе Клаудия Цанкова с 18 точки, но тя направи и цели 14 грешки. 13 точки имаше Карина Константинова, а с 12 и 12 борби е Наталия Славчева.