В днешния си домакински мач от първенството на женската А група девойките на Балкан се наложиха над Асеновец 2005 с 40 точки разлика - 88-48. В старата зала "Георги Христов" те надиграха категорично своите съпернички от Асеновград и излязоха на първо място във временното класиране, след като в сряда лидерът Славия загуби от НСА с 52-57. 


Трипъл-дабъл за победителките направи Карина Константинова. Тя отбеляза 18 точки, овладя 13 борби и има 13 завършващи подавания и е с най-висок коефициент на полезност - 44.  Много силно игра и Наталия Славчева, която е с дабъл-дабъл от 24 точки и 12 овладени топки и коефициент 35. На познатото си високо ниво бе Клаудия Цанкова, която стана топреализатор с 29 отбелязани точки, тя също бе близо до трипъл-дабъл с 9 асистенции и 8 отнети топки с коефициент 26. Радина Живачка е с 8 точки и 9 борби, с 4 точки е завърналата се след контузия Преслава Колева, по 2 добавиха Наталия Андреева и Радостина Цветкова.


За Асеновец 2005 най-резултатна с 9 точки бе Петя Аргирова, с 8 е Ива Минчева.


До края на първенството на женската А група остават още два кръга. В тях Балкан приема Тони 7 от Сливен и гостува на Рилски спортист.