На 24 и 25 март 2017 г. в Националния дворец на децата в София се проведе практическата част от X Национален конкурс "От учителя – с любов" за специалисти, работещи с деца и ученици с изявени дарби в направление "Изкуства". Детски хор „Бонка Големанова“ при НЧ „Христо Ботев 1884“ - Ботевград, взе участие в надпреварата за втора поредна година. В началото на тази седмица бяха обявени резултатите от конкурса. На първо място в категория „Вокална музика“ (вокални групи, хорове и хорови ансамбли) е класиран Детски хор „Бонка Големанова“. Призовото място за талантливите деца от Ботевград е присъдено от Български хоров съюз, съобщи Боряна Нешкова - диригент на хора.


Сред целите на проявата са стимулиране и популяризиране на добри практики и нови форми за занимания по интереси и изява на децата и учениците, както и стимулиране и популяризиране на творческите идеи и форми на работа на българските учители.


Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, Международна фестивална програма "Приятели на България", Национален дворец на децата и Български хоров съюз.