За гласуване в ОбС са внесени няколко докладни за отпускане на средства от собствени приходи на общината. Първата е за осигуряване на 200 литра бензин за ВАЗ НИВА и Форд Фокус” , които общината е предоставила на Районно управление - Ботевград с цел да подпомогне ежедневната му дейност  по опазване на обществения ред, охрана на масови мероприятия, контрол на пътното движение и противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места на територията на Община Ботевград. 


Следващото предложение е за отпускане на 4000 лева за участие на баскетболния отбор  - девойки, при ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” в световно ученическо първенство, което ще се проведе от 29 април до 7 май т.г. в Хърватия. 


Отборът се състои от 10 ученици. Те ще бъдат придружени от двама преподаватели и един съдия.  Разходите за участието на отбора възлизат на около 10 200 лева, но са необходими допълнителни средства за екипи, спортни принадлежности и такса за участие в първенството. Част от сумата ще бъде осигурена от бюджета на училището. 


В общината е постъпило искане от Организацията на българските скаути в Ботевград с ръководител Момчил Пенев и от ТД „Венеца” с председател Добри Доцов за отпускане на 1300 лева за участието на 15-20 човека в 71 Национален поход „По стъпките на Ботевата чета – Козлодуй – Околчица”, който ще се проведе от 27 май до 2 юни 2017 год.  1000 лева са необходими за превоз, а 300 лева за храна, пише в докладната. 


Следващата докладна за отпускане на 1000 лева е съставена по внесено заявление от Пейчо Драганов Багдатов  - председател на УС на Аматьорски и професионален боксов клуб  „Балкан”.  Парите са за обезпечаване подготовката на състезатели от клуба и предстоящите им участие в различни първенства,  организирани от  Българската федерация по бокс, се посочва в докладната по местния парламент. 


Аматьорски и професионален клуб „Балкан” е регистриран официално през месец юни миналата година. За краткото време на своето съществуване негови възпитаници завоюваха медали от национални състезания. През март тази година Ангел Василев стана републикански шампион в своята категория. От откритото градско първенство в София клубът спечели  два златни, един сребърен и два бронзови медала бяха, се казва още в докладната.  Спортистите от Аматьорски и професионален клуб „Балкан” се подготвят в помещение в сградата на бившето ДПУ на ул. „17-ти ноември”. 


В общината е получено мотивирано писмено искане от Пламен Трънски – старши треньор и член на УС на СК „Сунг-ри”за отпускане на целеви финансови средства за обезпечаване на състезателната кариера на професионално занимаващия се състезател Владимир Далаклиев. Искането е за 500 лева, които да се изплащат ежемесечно, считано от 1 януари 2017 до 31 декември същата година. 


Общинската  организация на инвалидите в Ботевград е поискала 2000 лева от общината. Средствата са необходими за текущи разходи, културни мероприятия, посещения на исторически местности и обмяна на опит с други организации на хора с увреждания, пише в писмото на ръководството на организацията, адресирано до общината.  


По всички тези искания Общинският съвет ще се произнесе на редовното заседание в четвъртък.