На Сръбската вечер на "Табиет фест" тази вечер в парка се събраха над 3000 души по изчисленията на организаторите и охранителите на проявата. Кулминацията е концерът на сръбската поп фолк звезда Драган Коич- Кеба. Той се качи на сцената точно в 21 часа и буквално възпламени публиката. Кеба изпълни най-популярните си хитове, между които и  „Zapalicu pola grada” до най-новия си сингъл  „Nisto vishe ne e isto”. Специално за ботевградската  публика той изпълни и няколко песни на български език. Голяма част от публиката припяваше на изпълненията му. А певецът направи истинско шоу и бе в непрекъснат контакт с хората пред сцената. Имаше специален поздрав към полицаите, които охраняват концерта, а на сцената връчи букет на  общинската служителка Николета Иванова по повод рождения й ден.
Специално за концерта на Кеба  са дошли и един автобус с абитуриенти от Белград. Те са на екскурзия, а цената й е колкото един билет за концерт на Кеба, споделят младежите.
Освен в родната му Сърбия, 56-годишният Кеба е популярен и в България.  Той има много концерти у нас, последното му участие бе на Балканския бал в „Арена Армеец” през март тази година. Дъщерята на Кеба – Наташа Коич е известна певица, а синът му Игор е футболист. След Ботевград Кеба ще пее в Пловдив, където от 19 май започва  изданието на „Табиет фест”. „В България има много истински музиканти, които усещат музиката и са царе на сцената“, декларира Кеба и заявява, че много харесва Преслава и има план да направят дует.
С пълна пара тази вечер работят и скарите на Сръбската вечер. От рано сутринта на "Табиет фест"-а е известният майстор Миро. Прочутият Мирослав Стефанов е четирикратен шампион на Сърбия по гастрономия и се слави като автор на най-вкусния стек в Европа.  Сред неговите фенове са президенти и министри, дипломати и артисти – Стивън Сегал, Вини Джоунс, Васил Найденов.  Сред най-страстните поклонници на месните му творения са и отличните свирачи от оркестър “Гуча”.  „Гледам днес и тук имате духов оркестър, защо да не дойдат да свирят и „Гуча?” – пита  прочутият кулинар.
По-рано през деня на сцената на "Табиет фест" се изявиха  Виктория Куприна и Георги Величков, самодейци от читалището в Ботевград и Трудовец.
Утре "Табиет фест "продължава с гръцка вечер.