48 лекари от цяла България се състезаваха за наградите "Млад медик 2017". Конкурсът се организира от вестник "Стандарт" в партньорство с Българския лекарски съюз и е част от кампанията на "Стандарт" - "Новата генерация".
Победителите станаха  ясни днес  на официалната церемония по награждаването, която се състоя   в зала „Киото” на хотел „Маринела”. 29 кандидати се бориха за призове в категорията "Специализант", 10 - за "Докторант" и 9 - за "Лекар с придобита специалност".
В категорията „Специализант” бе отличен д-р Петър Чипев. Той работи в Клиниката по белодробни заболявания  на Военно- медицинската академия в София.  Петър е син на известния ботевградски специалист по белодробни заболявания д-р Милчо Чипев.
Д-р Чипев –младши е един от малцината лекари в България, които имат  сертификат от Европейското дружество за изследване на съня (ESRS). След положен изпит миналата година в Барселона д-р Чипев получи  титла “Somnologist” ,  придружена със спецификации “медицина на съня”, “поведенческа медицина на съня”, “специалист по медицина на съня”.