Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Скравена тържествено отбеляза своя патронен празник на 24-ти май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.


Директорът на училището Петко Петков честити светлия празник на скравенци и отправи поздрав към всички присъстващи. Той връчи грамоти на отличили се ученици и учители през настоящата учебна година. Празничната програма продължи с изпълнения на възпитаници на учебното заведение. С емблематични песни и стихове учениците припомниха делото на светите братя Кирил и Методий. Малките актьори забавляваха публиката със своите скечове. Тържеството завърши с атрактивните изпълнения на танцовите групи към училището.


В програмата участие взеха групите за извънкласна дейност по интереси „Театрално студио“ с ръководител Таня Ценова и „Вокална група“ с ръководител Светла Иванова, които работят по проект „Твоят час“ - фаза 1. 


Гости на събитието бяха: Георги Гърбиджанов и Иван Райчинов – съветници в ОбС Ботевград, Методи Драганов – кмет на Скравена, представители на Обществения съвет към училището, служители в читалище „19 февруари”, бивши учители, родители и други.