След разразилата се  буря с градушка миналата седмица в село Радотина,  жител на селото намерил млад щъркел със счупено крило. Човекът транспортирал пострадалата птица във ветеринарна лечебница, където крилото й било фиксирано. Поинтересувал се и с какво да храни щъркела. 


Грижата за птицата не спряла дотук.  Родотинецът  се свързал с Фондация „Дивите животни“, които лекуват пострадали диви животни, след което връщат способните да оцеляват сами в природата. Оттам му разяснили какви стъпки още трябва да предприеме.  С помощта на сдружение „На Ти с Природата“ и еколога на община Ботевград  - Ева Нишева, щъркелчето стигнало до „Дивите животни“. В момента е пациента с номер 1347-17 и за него се полагат грижи от специалисти. 


От сдружение „На Ти с Природата“ изказват специална благодарност на жителя на селото, както и на автобусните шофьори към автогарата в Ботевград, които за пореден път помагат да се спаси живот на пострадало диво животно.


„Ако и на Вас ви се случи да намерите пострадал обитател на дивата фауна, свържете се с фондация „Дивите животни“ за помощ и съдействие. Телефон за връзка с тях: 098 879 7986”, напомнят от сдружение „На Ти с Природата”.


Снимка: БНР, Личен архив на Людмил Караиванов