Нинова пред 60 000 на Бузлуджа: Да обединим народа си! Да му върнем вярата, че силата е в него!


"Ще има пари за пенсии, искаме преизчисляване на пенсиите. Ще има пари за образование, искаме парите да са в държавните и общинските училища. Ще има пари за здравеопазване и то за държавните и общински болници." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред 60 000 социалисти и симпатизанти на Бузлуджа. По традиция там БСП чества годишнината от създаването си.
"Ще има пари и за читалища и култура, за земеделци и малък и среден бизнес, ако направим едно – ако унищожим политико-икономическата мафия, която ограбва народа, която нарекохме паралелна държава и която краде 10 млрд. лв. годишно от вас", категорична бе Нинова.
Направи впечатление, че с речта си Нинова фактически поиска вот на доверие от партията. Тя не се притесни да постави пред множеството проблемите, които стоят пред БСП.
Като благодари на социалистите, че не са позволили БСП да стане част от управлението на суджука и не са се поддали на изкушението за съюз с ГЕРБ, Нинова фактически поиска своеобразен вот на доверие. И го получи със силните аплодисменти, с които множеството отговаряше на речта ѝ.
С думите "За трети път днес ще сваля шапка – на химна на България, на героите на България и на вас, скъпи социалисти", Нинова свали шапката си и се поклони доземи в знак на благодарност. От бурните овации стана ясно, че партията стои обединена зад лидера си.
Веднага след речта си лидерът на БСП тръгна по поляната сред хората, които час и половина не я пуснаха. Възрастни хора се втурваха да я целуват, бащи ѝ пъхаха децата си в ръцете, за да я поздравят.


На Бузлуджа бяха 110 членове и симпатизанти на партията от Етрополе и общината.
Владимир Александров беше единият от двамата, представени на трибуната пред събралите се на поляната преди лидера, с думите - "един млад, смел, амбициозен мъж със семейство и две деца".
При словото си той заяви, че "за да добиеш качествен материал, трябва да изхвърлиш ерозирали фракции" и че "БСП дава качествен продукт и може, трябва и ще управлява в следващо правителство".
Мотото на неговото изказване е: „Можем да постигнем всичко заедно, единни за България, която обичаме.”
„126 години един идеал е жив, а фактът, че тук има толкова много млади хора дава надежда, че БСП и лявото ще ги има поне още 126 години. БСП е способна да създава качествен продукт, дори и ако това налага радикална промяна. БСП може и ще поеме следващото управление на България, защото е принципна, последователна и отговорна и партия. А членовете й са интелигентни, борбени и упорити хора.
БСП е партията, която е готова да подкрепи можещите, да помогне на нуждаещите си и да даде вяра на блуждаещите. А ние можем, защото сме единни. Единни за България, която обичаме!” – изтъкна Владимир Александров.
Група, начело с Чавдар Крачунов, поставиха цветя пред паметника на Хаджи Димитър.
На всеки един от каменните блокове, с които е изграден постамента, са изписани имената на всички загинали. Сред тях е и това на етрополския поборник за освобождението на Отечеството ни Симеон Кръстев. Цветята бяха положени пред блока с неговото име.