Президентът на волейболната федерация инж. Данчо Лазаров изчезна в Пекин, научи кореспондентът на Sportline.bg на Олимпиадата. Откакто държавният глава Георги Първанов е в китайската столица, от шефа на волейбола няма ни вест, ни кост. По всяка вероятност, инженер Лазаров се е изпокрил, за да не се срещне с президента Първанов, който се кани да получи лично обяснение от него за случая с Пламен Константинов. Държавният глава няколко пъти прави опити да засече Лазаров, но пътищата им в Пекин така и не успяха да се пресекат. Първо президентът смяташе да се види с Лазаров в олимпийското село, което посети вчера. Като не го видя там, изрази надежда, че ще се засекат на приема снощи по повод деня на България на Олимпиадата в Пекин. Но и там дългоочакваната среща не се състоя, тъй като Лазаров изобщо не се появи в посолството ни. Първанов дойде днес в залата в китайската столица с надеждата, че най-накрая ще успее да открие шефа на волейбола ни. Държавният глава упорито стоя до края на двубоя с Венецуела (3:1), а след това слезе в съблекалнята лично да поздрави състезателите за победата, като се надяваше да види там Данчо Лазаров. Но и този път удари на камък. Президентът на БФВ изобщо не се появи в залата.

Поредицата от разминавания между Първанов и Лазаров породи куп съмнения и нови слухове във волейбола. Според някои от тях, шефът на централата ни се е покрил вдън земя, за да избегне директна среща с президента. Така той щял да бъде в неизвестност, докато Първанов не си тръгне от Пекин. Sportline.bg научи, че държавният глава отлита от китайската столица на 20 август.

В издирването на Инженера се включи и председателят на БОК Стефка Костадинова, която опита да измъкне повече информация от водача на отбора Иван Тодоров-Сенатора. Тя упорито настояваше да получи отговор на въпроса дали Данчо Лазаров пък не се е прибрал вече в България. Но така и не се сдоби с необходимата категорична информация. Пак според слуховете, пред най-близките си инженер Лазаров споделил, че се страхува да се прибере в България. Причина за притесненията му била информация, която той получил, че го чака линч в родината заради случая с Пламен Константинов.

Добавка от botevgrad.com: ПРИСЪСТВИЕТО И НА ДВАМАТА ПРЕЗИДЕНТИ В ПЕКИН Е ИЗЛИШНО

Снимка: Бончук Андонов, пратеник на Sportline в Пекин