Пореден изключителен успех за ботевградското олимпийско таекуондо! Кристиян Златев с медал от Световното първенство по таекуондо за кадети!
Състезателят на "Сунг - ри Ботевград", 14- годишният Кристиян Златев завоюва бронзов медал на Световното първенство по таекуондо за кадети, което се провежда в египетския град Шарм Ел Шейх.
Кристиян, който се състезава при най - тежките кадети в категория + 65 кг., беше поставен под номер 5 в основната схема и започна състезанието срещу беларусина Данил Матлушка, когото надигра с резултат 8-5. След това Кристиян категорично отсрани с резултат 16 - 8 представителя на Казахстан Нурхасин, който преди това беше надиграл поставения под номер 4 в схемата турчин Тунча. На полуфинала Кристиян се изправи срещу руснака Георги Боровиков и двамата проведоха много оспорван тактически мач, в който за жалост успя да наделее руския състезател и срещата завърши при резултат 1-4 в полза на руснака. Боровиков след това отстъпи на финала златния медал на корееца Сон Тае Хван.
Така след Влади Далаклиев и Кристиян Златев завоюва медал от световно първенство. Към момента това е вторият медал от световни първенства за България в олимпийското таекуондо, като и двата са на сметката на състезатели на СК "Сунг - ри Ботевград". 
„Кристиян тренира таекуондо от 8 години, през който период успя да се пребори с редица заболявания и наднормено тегло, и въпреки всички трудности, които живота   му поднася, благодарение на своята упоритост, всеотдайност и любов към спорта успя да постигне този изключителен резултат” – коментира треньорът Пламен Трънски..