На провеждащото се в Истанбул 6-то Европейско клубно първенство по олимпийско таекуондо, състезателят на СК "Сунг Ри Ботевград" Кристиян Златев завоюва бронзовото отличие в категория +73 кг. при младежите. Това е първото състезание на 15 годишния Кристиян в тази възрастова група и много малко не му достигна бронзовия медал да бъде с по-благороден цвят.

На четвъртфинала нашето момче се наложи много оспорвано над азера Явид Солтанов с 3-2, но в полуфиналната среща Криско отстъпи на бъдещия шампион в категорията Ник Аугустин от Словения с 9-12.

Това отличие попълва вече доста богатата колекция от медали на Кристиян, сред които изпъкват бронзовия медал от Световното първенство за кадети през 2017 г., провело се в Шарм Ел Шейх, Египет и шампионската титли от Балканското първенство през 2016 г.

Участието на Кристиян в Турция продължава и след Европейското клубно първенство. Като част от националния отбор на България, той ще вземе участие и на Откритото първенство на Турция, което ще се проведе непосредствено след завършването на Европейския клубен шампионат. Освен него, СК "Сунг Ри Ботевград" се представлява и от Калоян Бинев, който днес излиза в битка за медалите на ЕКП в категория до 63 кг. мъже, и Владимир Николов, младежи до 59 кг. Владимир не успя да премине първия кръг на ЕКП, но има шанс за по-добро представяне на Откритото първенство на Турция.

Влади Далаклиев също трябваше да участва на състезанията в Турция, но грипът провали участието му.

До момента състезателите от България се представят отлично в Турция и са с актив от 12 медала от Европейския клубен шампионат.