Владимир Далаклиев и Кристиян Златев заминаха за Иран с националния отбор на България. Там те ще водят подготовка съвместно с националния отбор на Иран, който от години е световна сила в олимпийското таекуондо.


Основната цел на подготовката са предстоящите олимпийски квалификации, на които домакин ще бъде България. Съвместният лагер с националния тим на Иран е втори етап от тази подготовка. Първият бе в края на януари в Тетевенс триразови тренировки  под ръководството на старши треньора Фарзад Золхадри. След Иран, двата национални отбора ще продъжлат тренировките си в България.


В националния отбор са включени: Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Божидар Аврамов, Теодор Здравков, Александър Джорджев, Христо Богданов, Любомир Богданов, Кристиян Златев, Даниел Ладжев, Николет Костова, Габриела Кацарова, Илина Иванова, Калина Петрова, Емилия Тасева.


Преди две седмици в Сеул бе избран нов президент  на световната таекуондо централа KUKKIWON - Лий Донг Суп, който е един от най-близките приятели на Бинев в Корея още от времето, когато и двамата бяха конгресмени. Това е предпоставка за успешна работа заедно с цел популяризиране на спорта таекуондо.